CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 12, 2011

Yang Terbaik Dalam Bank Gambar Kelab Nadi@watan

Gambar Paling Menarik Dalam 

Bank Gambar Kelab Nadi@watanNOMBOR 1


Gambar diatas melihatkan Pbt Ghufran Daud, seorang anggota non-skill wataniah sedang bersiap sedia melakukan serangan hendap ke atas pihak musuh yang melalui kawasan perangkap yang dibuat beliau bersama-sama pasukan. Pihak musuh tidak dapat mengesan kedudukan pasukan beliau dan terkejut dengan serangan yang dilakukan. Pasukan musuh akhirnya berjaya dikalahkan menjelang maghrib dalam slot program induksi board Nadi@watan 08/09. Gambar diperoleh daripada ahli jawatankuasa program.

NOMBOR 2


Gambar diatas melihatkan seorang anggota skill, Pbt Farid Ramlan sedang duduk di atas sebuah kereta kebal/perisai dalam Ex-Haringgaroo siri 61/2010 melibatkan latihan bersama tentera Australia yang menyaksikankan kehadiran 11 anggota wataniah UIAM yang lainnya. Latihan yang dilakukan 2 tahun sekali ini amat baik untuk tujuan meluaskan skop pemikiran anggota sukarela mengenai formasi mara dan serangan. Gambar oleh Pbt Umar Ismail.


NOMBOR 3


Gambar diatas melihatkan seorang anggota skill, Pbt Abdurrahman' Ibrahim baru sahaja selesai melakukan lompatan gelung berapi dalam acara Tempur Tanpa Senjata (TTS)  bagi program Malaysian Armed Forces in Action 2010 (MAFinACT '10). Aksi tersebut memerlukan fokus dan keyakinan yang tinggi kerana boleh mendatangkan kecederaan yang teruk jika masih ragu-ragu untuk melompat. Gambar oleh Pbt Rafik Masuod.post signature

2 comments:

Umar Ismail

Gambar kedua yg farid duk atas armor tu aku yg tangkap kot. then farid ngaku tu gambar dia hahaha

Nadiwatan

Maaf Pbt Umar.. Tangkap muat je nama-nama..Actually NA pun xsure sumber gambar sebab dah lama tersimpan.. gambar Nombor 1 tu pun xtau siapa photographer.. Harap maklum.. (xprofessional lagi, nak cepat =) )

Post a Comment

Tinggalkan sebarang komen disini, terima kasih.
(Sila guna nama sebenar anda ataupun nama yang boleh dikenali oleh kesemua anggota AW UIAM.)